Monday, March 19, 2012

Prajitura Musuroi

Am folosit pachetul Muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker.
Pentru blat se foloseste praful special din cutie la care se adauga 2 ouă, 30 ml lapte si 50 g margarină moale (minim 65% grasime).
Pentru crema se folosesc praful din cutie + fulgii de ciocolata din cutie si in plus 400 ml lapte rece de la frigider ( laptele prospat trebuie fiert si apoi racit ) .
Si 5 banane potrivite, coapte.

Blatul a iesit asa, dupa ce l-am lasat la racit l-am asezat pe un platou.




Se taie cu cutitul la aproximativ 1 cm de margine si se scobeste, avand grija sa faramitam blatul scobit. Acesta se pune pe o alta farfurie pentru ca urmeaza a fi folosit mai tarziu.



In scobitura se pun bananele taiate in jumatati (si jumatatile in jumatate, cat sa incapa uniform).


Peste banane se pune crema preparata, in forma de musuroi. Apoi peste crema imediat se pun firimiturile scoase din blat.

Sunday, March 18, 2012

Prajituri - cakes ^.^

Am copt un pandispan intr-o tava rotunda - diametru 30 cm. L-am taiat in doua pe orizontala si am taiat apoi mini prajiturele folosind forme de plastic - stelute, inimi si flori - .



Jumatatea de la baza am uns-o cu gem de capsuni si am pus peste cealalta jumatate de prajitura.



Am aplicat peste prajiturele glazura Dr Oetker - capsuni si iaurt. Am incalzit in apa fierbinte punga de glazura si apoi am aplicat-o foarte usor direct.


Se lasa la racit pentru a se intari glazura.



Se pot aplica floricele , figurine din martipan colorat. A fost destul de dificil de folosit martipanul Dr Oetker, pentru ca a fost foarte nisipos si lipicios. Am folosit coloranti gel marca Wilton.
Si rezultatul final este pe farfurie. Pentreu o prezentare mai buna ar fi trebuit transferate pe o farfurie curata, dar mie mi-a fost lene :P. Se acopera prajiturelele cu o punga, pentru a nu se intari sau se servesc imediat.