Wednesday, December 30, 2009

Bratara din perlute.....

Am descoperit cu surprindere ca sunt fan perlute....bine, am doar una naturala, restul fiind imitatii, dar arata foarte dragut ca bratari sau coliere. Sunt de efect , ca sa folosesc un cliseu.

Si pentru ca mi-am cumparat o bratarica si imi e prea larga mi-am pus in gand sa o modific.

Si pentru cine este interesat, am sa spun si cum am procedat.



Perlutele au diametrul de 6-7 mm.

Am achizitionat guta elastica transparenta (e un fel de guta dar se intinde :P ) .Am cumparat-o de la mercerie. Daca intrebati de guta pentru margele sigur va sti tanti ce sa va dea. Trebuie numai sa nu fie foarte groasa, ca sa poata totusi sa treaca prin gaura margelelor. Eu la o grosime a incheieturii de 15 cm am insirat 23 de perlute. Si am facut 2 bratari separate a cate 23 de perle, pe care apoi le-am legat cu o panglica asortata din organza. Latimea panglicii este de 1 cm, lungimea ei este de aprox. 40 cm.

Guta se innoada pur si simplu, dar cu mai multe noduri, foarte foarte bine ca sa nu se desfaca. Nodul va fi mascat in interiorul unei perlute.

Asa arata guta elastica - se vede in imagine la una din bratari. Evident dupa ce se face nodul se taie surplusul.




Cred ca mai simplu ar fi sa fac un singur sirag de perle de aprox. 46 de perlute (va avea deci un singur nod). Voi folosi sistemul la urmatoarea bratara. Acum sunt dependenta :P

WISH ME LUCK :).