Monday, August 30, 2010

My second medieval dress, at "Cetati Transilvane Sibiu 2010"

I am back...from my vacation, and I will show off with my new medieval dress. I am happy about how it turned out, despite the fact that I finished sewing some things by hand in the night before the medieval festival - from Sibiu - 26-29 august 2010.

Thanks to it I learned how to use a new accessory for my sewing machine .

I forgot to add some important details: the dress is made from taffeta and sleeves from chiffon. It has an underskirt, and it is decorated with a Celtic-knot design trim.

I tried to imitate my idol....Tarja Turunen in "Sleeping Sun" . The pose it's not even close :( .

I hope you like my new medieval dress :).



I'm a tourist attraction - they are german, and invited to the festival, I have no idea what they said...hope it's all good. ^.^



Another picture on the Bridge of Lies.

Sibiu Medieval 2010 - rochia medievala / medieval dress.

Sunt acasa, Festivalul medieval a fost superb, Sibiul este un oras superb (ar fi ideal daca nu ar fi locuit de o anumita minoritate care ameninta sa devina majoritate si care a huiduit la unele spectacole...deh, la ce te astepti de la ei).

Rochita mea medievala numarul 2 a fost conceputa incepand de la cea a Tarjei din "Sleeping Sun" - fosta solista a trupei Nightwish - si a suferit unele mici -mari modificari. De exemplu, albul nu este recomandat atunci cand ai o rochie lunga si stii ca vei matura stradutele cu ea. ^.^
Este facuta integral de mine, partial la serviciu, o mare parte dupa serviciu, si terminata in noaptea dinaintea plecarii la Sibiu. Cateva cusaturi - de mana - a trebuit sa fac si in noaptea dinaintea festivalului. Nu sunt multumita niciodata de produsul final, dar de data asta pot sa zic ca sunt pe la 90% grad de satisfactie generat de rochita mea medievala rosie.

Material folosit - tafta, chiffon (pt maneci),captuseala (pt jupa) - da, eram obsedata ca se vede prin ea - , si o banda decorata cu motive celtice - una mai lata, la aprox 3,5 cm, si una mai subtire, la aprox 1,5 cm.

Sper sa va placa :) .



Domnita atractie pentru turisti X.x



Podul Minciunilor.