Monday, March 19, 2012

Prajitura Musuroi

Am folosit pachetul Muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker.
Pentru blat se foloseste praful special din cutie la care se adauga 2 ouă, 30 ml lapte si 50 g margarină moale (minim 65% grasime).
Pentru crema se folosesc praful din cutie + fulgii de ciocolata din cutie si in plus 400 ml lapte rece de la frigider ( laptele prospat trebuie fiert si apoi racit ) .
Si 5 banane potrivite, coapte.

Blatul a iesit asa, dupa ce l-am lasat la racit l-am asezat pe un platou.




Se taie cu cutitul la aproximativ 1 cm de margine si se scobeste, avand grija sa faramitam blatul scobit. Acesta se pune pe o alta farfurie pentru ca urmeaza a fi folosit mai tarziu.



In scobitura se pun bananele taiate in jumatati (si jumatatile in jumatate, cat sa incapa uniform).


Peste banane se pune crema preparata, in forma de musuroi. Apoi peste crema imediat se pun firimiturile scoase din blat.

2 comments:

  1. Din pozele tale nu pare complicat de facut, suficient cat sa reuseasca si un incepator, ca mine. Ai uitat sa spui cat timp a durat si cate calorii are o felie :D

    ReplyDelete
  2. Nu este complicat, doar sa ai un cuptor decent :).
    Dureaza cred ca adunat aprox. o ora. Mai mult dureaza sa se raceasca blatul. Oricum nu il pazesti in timpul asta :P.
    Calorii are destule, contine zahar, ciocolata, dar sa nu uitam si de E-uri.

    ReplyDelete