Monday, July 4, 2011

Vara Medievala

Festivalul Medieval Medias 2011 8-10 iulie 2011.

In perioada 8-10 iulie va avea loc un festival medieval, devenit deja anual, la Medias. Un orasel medieval micut, nu atat de aglomerat ca si vecinul lui Sighisoara. Cazare se gaseste in perioada festivalului la preturi care nu fura si pielea de pe tine - vezi din nou Sighisoara. Daca va grabiti ♥.

Pentru al doilea an consecutiv festivalul va avea loc la Muzeul Municipal, unde sunt aşteptaţi peste 200 de cavaleri,domniţe, vrăjitoare, muzicieni, stegari şi meşteşugari.
Anul acesta şi-au anunţat prezenţa şase ordine cavalereşti care ne vor introduce în atmosfera medievală. Cavalerii Cetăţii Bârsei, Ordinul Cavalerilor Lup, Lupus Dacus, Gladius Dei, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies vor încânta publicul prin muzică, dans şi lupte medievale. De asemenea, participanţii la eveniment vor asista la o scurtă demonstraţie a unui schimb de gardă din perioada medievală.
Festivalul de anul acesta va fi presărat cu multe momente inedite precum cele de dans tradiţional irlandez, concurs de orientare turistică în cetatea medievală, expoziţii de arme, spectacole de teatru şi multe efecte pirotehnice.
Programul festivalului il gasiti aici: www.mediasturism.ro



Festivalul Medieval Sighisoara 2011 - 27 - 31 iulie 2011.

Pentru prima oară în ultimii 19 ani, Festivalul Sighişoara Medievală 2011 se va derula pe parcursul a cinci zile, începând din 27 iulie până în 31 iulie, a declarat presei, miercuri, Liviu Pancu, directorul manifestării.
Potrivit acestuia, ediţia din acest an, a XIX-a, va însemna şi primul festival-spectacol cu tema eroului medieval, după povestea Vrăjitorului Merlin, a Regelui Arthur şi a Cavalerilor Mesei Rotunde, informează Agerpres.
În programul ediţiei a XIX-a figurează spectacole, parade, turniruri, lupte medievale, iniţieri cavalereşti, trubaduri, menestreli, teatru de stradă, teatru pentru copii şi adulţi, muzică şi dansuri medievale, recitaluri, şcoli de luptă medievală, condamnări la moarte, procesiuni, incinerarea eroului pierdut, procese publice, arderi de vrăjitoare, animaţie medievală, carnaval, expoziţii, meşteri populari, taur la proţap, degustări de vinuri, toboşarii cetăţii, statui mişcătoare, retrageri cu torţe şi multe altele.
Programul festivalului il gasiti aici: sighisoara_medievala

Festivalul de Arta Medievala - SUCEAVA - 11-14 August
Ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, festival care se va desfăşura în intervalul 11 - 14 august a.c. în Cetatea de Scaun a Sucevei, va readuce în urbe, după întreruperea de anul trecut, trupe şi ordine cavalereşti care vor reconstitui atmosfera de Ev Mediu european.

Fie că este vorba de Trupa „Arleking” a Sindicatului Cortina din Giurgiu, de Trupa „Artgotica” (trupă de teatru, dans medieval şi contemporan, lupte cavalereşti, cascadorii, jonglerii şi efecte pirotehnice), trupa de cavaleri braşoveni „Străjerii Coroanei” sau de trupele muzicale NoMads şi Hara, sucevenii şi oaspeţii lor din sezonul estival le vor urmări cu plăcere spectacolele.
Ordinele (Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Ordinul Dragonilor de Transilvania) şi asociaţiile cavalereşti (Oval Production Group, Asociaţia Gladius Dei, Asociaţia Paladinii de Terra Medies) îşi vor prezenta în parade, turniruri şi scene de luptă costumele, armele şi armurile, iar Garda Cetăţii Sighişoara se va afla din nou în fruntea procesiunii care va străbate Suceava cu torţe aprinse în prima seară a manifestărilor.

Sursa articol

Sursa foto



Festivalul Medieval Sibiu 2011 -- 26-28 August 2011

Festivalul Medieval “Cetăţi Transilvane” in fiecare zi
din 26/08/2011 pana in 28/08/2011.
Informatii nu exista momentan.




Festivalul Medieval Turnirul Cavalerilor 2011 - 29 aprilie - 2 mai 2011

Loc de desfasurare: Cetatuia de pe Straja

A V-a editie Festivalului Medieval Turnirul Cavalerilor
Brasov 2011 - 800 de ani de la colonizarea Tarii Barsei, s-a desfasurat in perioada 29 aprilie - 1 mai, in Cetatuia de pe Straja.




Festivalul Medieval BISTRITA 2011 - 24 - 26 iunie 2011


Ajunse la editia a V-a, serbarile Bistritei Medievale s-au desfasurta in acest an in perioada 24 – 26 iunie, la Turnul Dogarilor si pe Pietonalul din Centrul Istoric al Bistritei.





Armenian MedievArtFest - 22-24 Iulie 2011

Ar­menian MedievArtFest Dum­bră­veni s-a aflat în acest an la prima ediţie şi

a fost, practic, un preambul la deja celebrul Festival Medieval de la Sighi­şoara.

Loc de desfasurare - Curtea mu­zeului Apafi din Dumbrăveni