Tuesday, January 19, 2010

Idei de cadouri

Simt nevoia sa ma revolt.

Daca tot dam o groaza de bani pe un cadou as zice ca ar merita macar sa ne informam bine inainte daca destinatarul chiar ar fi fericit sa primeasca asa ceva, daca nu cumva are pisica atunci cand noi vrem sa-i dam unui iubitor de animale un hamster, daca ar avea nevoie de obiectul buclucas pe care i l-am pregatit (poate mai are 3 mixere si 2 toastere acasa dar noi ne incapatanam sa ii crestem colectia).

Cuvantul de ordine aici este informatia. Se culege prin procedee simple cum ar fi privitul. De preferat cel de la mica distanta. NU este indicat sa-l hartuiti sau sa il spionati din boscheti cu un obiectiv demn de un paparazzo.

Daca observi un pic mai atent persoana de langa tine sigur nu iti vor scapa obiceiurile ei (bea cafea de un anumit tip, bea ceai). La fel modul in care se imbraca o persoana sau isi accesorizeaza tinutele pot sa ne dea idei de cadouri (esarfe, bijuterii din argint sau poate unele facute manual (hand-made), etc.). Si mai bine daca ii suntem prieten apropiat sau iubit/iubita. Asa ii vom sti preferintele in materie de muzica, literatura, pasiunile din timpul liber (poate e pasionata de origami sau de jocul de GO). Si nu, o carte buna nu este niciodata demodata (out of fashion).

Si chiar daca nu ii suntem prieten apropiat si suntem obligati de exemplu de acel obicei de la munca, in care se schimba biletele, si nimeriti un coleg cu care nu prea aveti tangente, va rog eu mult de tot sa nu ii luati un set de baie! Poate prefera dusul :) . Eu nu as lua asa ceva unei persoane decat daca stiu ca este o colectionara inraita de spuma de baie ^.^ .

Se spune ca nu ai cum sa gresesti daca daruiesti bomboane unei fete, dar poate este la cura (si majoritatea femeilor tin cura, tot timpul, chiar si atunci cand mananca prajituri in fiecare zi, nu le contraziceti! ). Dar puteti sa le aratati ca le respectati hotararea daruindu-le ciocolata neagra. In nici un caz un ceai de slabit. A da, in categoria cadourilor sensibile se inscriu si vacile, nu cele reale, cele de plus. Sau porcii. In rest, cam toate animalele sunt permise. Mie imi plac de exemplu sobolaneii, sunt grasuti si pufosi XD.


Alte exemple.

O pasionata de moda lolita ar aprecia o palariuta cadou (mai nou se poarta si de cele care nu se inscriu neaparat in curentul acesta).



Un pasionat de cultura japoneza este posibil sa se bucure de un set de sushi :





Un consumator de cafea ar aprecia poate un set cu cescuta de cafea si lingurita din inox, un recipient pentru depozitat diverse (fursecuri, cafea) , toate asortate cu fundite si o lumanare, si tadaa.



Poate strecori si un inel intr-o cutiuta cu ingerasi.



Sau un set de ceai cu infuzor, canuta cu lingurita din inox, cutiuta pentru pastrat ceaiul, lumanare, si ce mai puteti sa indesati in cosulet.



Idei sunt multe, atunci cand exista si dorinta de a face o bucurie cuiva.
Eu zic ca merita. Doar nu vrei sa te tina minte ca "acea persoana care mi-a daruit o planta in ghiveci ofilita, care s-a uscat dupa 3 zile".

Spor si inspiratie!